TSMT – Megelőzés már kisbabakorban – érett idegrendszer, boldog gyermek

A TSMT (Tervezett SzenzoMotoros Tréning) már egészen pici, 3 hónapos kortól alkalmazható. 10 éves korig lát el eltérő fejlődési szinten álló gyermekeket. Egyéni foglalkozásokkal és kiscsoportos formában végzett mozgásterápiákkal fejlesztjük a kicsik idegrendszerét, mozgáskoordinációjának megfelelő fejlődését.

TSMT okostorna: mozgásfejlesztés babáknak 3 ónapos kortól!

Ez a fajta mozgásfejlesztés igazi hiányt pótol, hiszen már egészen pici kortól lehetőséget ad a megelőzésre, az idegrendszer beérésének megsegítésére.

Azokat a 3 hónapos gyermekeket várjuk, akik idegrendszere nem megfelelően fejlődik, ezáltal mozgásfejlődésükben is elmaradnak.

A csecsemőknek összeállított torna otthon is végezhető, egyedül vagy segítséggel. Természetesen, ha az édesanya segítséget igényel, számíthat ránk!

Kisbabája sokat sír és nem tudni, mi az oka? Nehezen alszik el, gyakran felébred? Zaklatott? lehet, hogy kicsinyét születésekor nagyfokú stressz, trauma érte. A Baba-bowen rendkívül lágyan, kíméletesen feloldja a stressz által keletkező blokkokat.

Ismerje meg a Bowen technikában rejlő lehetőségeket!

TSMT kisiskolásoknak – ha még nem megy minden hibátlanul

10 éves korig várjuk azokat a kisiskolás gyermekeket, akik valamilyen tanulási, magatartásbeli lemaradást mutatnak, viselkedésükkel van probléma, illetve mozgásuk nem eléggé harmonikus, érzékeléseiket nem tudják megfelelően összehangolni. (ügyetlenség, balesetek, finommozgásoknál nehézségek, pl. cipőfűző bekötése, ruhagombolás, ceruzafogás stb.)

TSMT okostorna már 3 hónapos kortól 10 éves korig!

Sajnos sok esetben csak az óvodáskor végén, az iskolaérettség vizsgálatakor derül ki, hogy bizony nincs minden rendben!
Jó hír azonban, hogy megfelelő szakember segítségével gyermekünk fejlődése érdekében sokat tehetünkA TSMT mozgásfejlesztésre kidolgozott rendszere segít gyermekünknek felzárkózni kortársaihoz. A sikerhez a terapeuta és a szülő együttes munkájára lesz szükség, hiszen a foglalkozásokon begyakorolt feladatokat otthon, meghatározott ütemben kell gyakorolni. A rendszeres találkozók alkalmával felmérjük a gyermek fejlődését, majd begyakoroljuk a következő szintnek megfelelő új gyakorlatokat. 

TSMT okostorna az idegrendszer egészséges fejlődéséért

A tréning maga egy előzetes vizsgálattal indul, majd a szülővel és kisgyermekkel együtt végigtornázzuk, begyakoroljuk a számára összeállított tréningsort, amelyet otthon kell gyakorolni. A megbeszélt otthoni gyakorlás után megnézzük miben történt előrehaladás, hol lehet már egy magasabb szintre lépni.

 Nagy felelősség hárul ilyenkor a szülőkre, hiszen hiába a kiváló gyakorlatsor, ha otthon nem leszünk elég következetesek és elmarad a gyakorlás, – akkor sajnos az eredmény is elmarad a lehetőségekhez képest.

A tréningsor felépítése során figyelembe vesszük a gyermek egyéni szükségleteit, hangulati és egyéb állapotát. Maximálisan igyekszünk alkalmazkodni a családi helyzethez, állapothoz, a szülők lehetőségeihez.

Unyi Tamara mozgásfejlesztő, óvodapedagógus, Life Coach

Email: tamara13okto@gmail.com

Facebook: Tammy Okostorna

Telefon: +36 20 55 33 717