Babamasszázs – a kicsikre szabott érintésterápia

Babamasszázs, az érintésa varázsaA Baranyi Babamasszázs jótékony hatásait már régóta élvezhetik a babák és a mamák egyaránt. Összekapcsolódik a mozgásfejlesztéssel, ami még jobban alkalmazkodik a baba sajátos igényeihez, és jótékonyan hat testi-lelki egyensúlyára. Előnye, hogy miután a szülő elsajátítja, minden nap ő maga végezheti a gyermeken a saját otthonában.

Babamasszázs az ideális testi-lelki fejlődés záloga

Olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális támogatást. Megelőzhető általa a fejlődési ívben a megakadások, lemaradások kialakulása. A szenzomotoros fejlődési szakaszban a baba mozgás masszázs lényege, hogy minél több taktilis-kinesztetikus (érintéses-mozgásos) inger érje a gyermeket.

A baba mozgás-masszázs minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségének megőrzéséhez hatékony eszköz, az érintésművészet egyik alkalmazott formája. Rendszeres alkalmazása elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.

Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban is.

Amennyiben kisbabájának alvásproblémái vannak, sokat sír, zaklatott, hasfájós, sokat segíthet a babamasszázs előtt egy speciális terápia, mely oldja a stressz által okozott blokkokat, visszaállítva az egészséges, harmonikus állapotot.

Hallott már a bowen technikáról vagy a baba-bowenről? Tájékozódjon és használja egészséggel családja egészségéért!

A leglényegesebb, hogy segít egyensúlyt teremteni, és mindig függ a hatása attól, hogy milyen energetikai szinten van, mire van szüksége annak, akinél alkalmazzuk.

Babamasszázs – Hatékony terápia a szülőknek is!

Babamasszázs _ testi érintés, bizalom, nyugalom, kapcsolat

Jó hatással van a baba testi fejlődésére, és elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is. A babamasszázs, mint gyermekünkkel való szeretetteljes foglalkozás, olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését, támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

Ön is szeretné megelőzni a fejlődési lemaradások, elakadások kialakulását? Segíteni szeretne gyermekének könnyebben megbirkózni az iskolai kihívásokkal? Keressen bátran, hogy segíthessek! Szeretettel várom hívását.

 

Unyi Tamara mozgásfejlesztő, óvodapedagógus

 

Email: tamara13okto@gmail.com

Facebook: Tammy Okostorna

Telefon: +36 20 55 33 717